onsdag, september 10

the new ''big bang''

Världens största maskin, The Large Hadron Collider, som den kallas - har tagit 14 år att bygga. Under onsdagen slås den på för första gången. Tanken är att försöka skapa ett ”mini-Big Bang” genom att låta protoner kollidera med varandra. Forskarna hoppas kunna lösa gåtan bakom Big Bang och kanske få svar på hur universum uppstått.

Samtidigt varnar andra forskare för att projektet kommer att leda till jordens undergång när hela planeten sugs in i det svarta hål som maskinen tros kunna orsaka. En stor grupp forskare har anmält projektet till Europadomstolen och till en domstol i USA eftersom de fruktar att nya partiklar, strangelets, och svarta hål som tros kunna skapas i acceleratorn kommer att förinta jorden.

Flera forskare bakom projektet, bland andra nobelprisvinnaren i fysik, Frank Wilczek, har till och med fått ta emot dödshot. Enligt tidningen Telegraph har han och hans kollegor dagligen fått ta emot telefonsamtal, fax och e-post från människor som varit ”både oroliga och aggressiva”.
- Det som gör mig arg är att människor tror på det där struntpratet. Vi gör det här för att gynna mänskligheten, inte för att förgöra den, säger James Gillies, PR-ansvarig för projektet. En säkerhetsrapport har dock givit grönt ljus för projektet och hävdar att det jättemaskinen simulerar är något som hänt hundratusentals gånger tidigare i naturen.


- 'nya big bang'

Exakt klockan 09.30 tryckte projektledaren Lyn Evans på knappen som skickade i väg protoner i 99.9 procent av ljusets hastighet i den 27 kilometer långa cirkelformade tunneln.
- Det tar ungefär fem sekunder innan vi får bekräftat att det skett, sa hon.Strax därefter blev ett ljussken på en av kontrollskärm synlig. Ett försiktigt jubel spreds sig bland de församlade i kontrollrummet.Men i detta första försök skickades protonerna åt samma håll i tunneln. Själva protonkollisionen, som är det som ska återskapa Big Bang och ge svaret på gåtan om universums uppkomst, sker dock först om några veckor.
-------------------------------------------------
vänta nu, alltså vill dom att jorden ska gå under? Big bang fick ju våran värld att nästan gå under, eller jag vet inte?! allt jag vet om det är att allting dog, BARA FÖR ATT DOM ÄR SÅ JÄVLA FITT HORIGT JÄVLA SJÄLVMORDS BENÄGNA, MÅSTE DET GÅ UT ÖVER HELA JÄVLA MÄNSKLIGHETEN?! jag blir så jävla less, expressen överdriver alltid och ljuger, jävla idioter dom också. Ja, vad ska man tro? Nu är ma iallafall inte beredd när den går under, för några veckor kan vara lång tid det också, samtidigt kort. Men dom är sjuka i huvudet, hela världen är det. Mini big bang, jävla horer.