fredag, december 10

Jag har varit jäkligt duktig idag! Städat, duschat, plingat keyboard, sett den där dokumentären, fixat och trixat. Men nu började jag lyssna på mikrofonkåt med september, som jag verkligen verkligen hatar. Fast, nu börjar jag ju tycka om den? Och vad är det med helger, man taggar automatiskt till fest. Och man blir ju t-a-g-g-a-d.

Nä nykter afton och morgon dag. Kan hoppa omkring och leka rockstjärna hemma. Ska förbi coop nu och köpa blockchoklad och baka något lättsamt och gott :) Men först, lite make up och kaffe. PÖZZELI PÖZZ.
Haha, kul att jag typ har dissat bloggen bara för att jag inte orkat med Dag ett, Dag två - grejen. Nä men det har inte alls hänt mycket dom här dagarna, praktik och skola. Fast idag hade jag en lektion, men jag ville sova bort den. Tyckte jag förtjänade det av en anledning.

Borde plugga eller något annat vettigt, så ska ta en dusch och fixa mig lite. Sen städa lägenheten och aaa... Inte sådär as mycket. Vill till hertzi, men vi ser ju!

Annars har jag sett en dokumentär nyss på svt play som heter Livet inför Döden. Det handlar om ett hem i nederländerna som tar emot människor som inte har länge kvar i livet. Personalen tar hand om sina kunder och deras största uppgift var att ge dom ett värdigt och smärtfritt slut.

95% av alla som kom in hade cancer, det var jobbigt att se. Det var så naturligt att folk gick bort efter en vecka bara, en doktor som skulle iväg i sju dagar sa till exempel till en patient: Ja vi ser ju om du är kvar! Annars, vila i frid. Ungefär.

Det var hemskt att se dom få dödsångest, nog för att jag sett det förut, men att se anhöriga med i bilden sitta där och be. Det var en som hade ett barnbarn som skulle fylla 18 på bara någon vecka, hon kramade om sin farmor och sa: Jag är så ledsen att du inte kommer överleva tills dess.

Man fick se en helt annan sida av vården, just när dom intervjuade anhöriga osv.

Finns så många underbara citat från dokumentären, det var verkligen as bra.
Och jag började gråta två gånger. Eh-he.

Nä nu ska jag höja musiken och få något gjort. Ikväll blir det att Geocasha tror jag nog?