onsdag, maj 4

Don't smoke, don't fight, don't light no cigarettes,
Or else you'll wind up in the can!
No jokes, no rights, sit tight, don't fool around,
You are a guest of Uncle Sam!
Stand up, look right, don't slouch, and stand at ease,
Allow no sex above the knees!
When I snap, you jump into the master plan,
I'll be damned!

I'll be damned if I drink or smoke!
Damned if I steal your joke!
I'll be damned if I go for broke!
Damned if I do, damned if I don't!
Alltså den där jävla bb låten.... Har nynnat den både högt OCH i huvudet sen igår. Vet inte ens vad dom sjunger, så hittar på eget ibland bara för att få ord i den där jäkla untz untz musiken. Sitter iallafall på våran fina balkong/altan, solen är framme ibland, men oftast inte, vilket gör att det blir freeezing. Har även smurslat(smörjt) min tatuering, vilket var en utmaning. Använde mig såklart av två speglar, men förstår inte riktigt händernas motorik då höger blir vänster helt plötsligt.

Men heeey, jag klarade det! Funderade länge på vart jag skulle stoppa korset, för det är något jag velat ha länge. Tyckte ett tag att det var viktigt att man själv skulle kunna se sin tatuering om man la den någonstans (för givetvis är det något fint man inte vill släppa blicken ifrån, men på alla ställen jag själv kunde se den på blev det konstigt.

Jag kan ju se den själv, men .. Det är ju jobbigt. Har istället kommit fram till att det är en symbol jag alltid velat ha, och det känns skit bra att jag vet att den finns på mig iallafall! Så jag bryr mig inte om håret kommer ivägen eller om jag har tröjor så den göms, eller om jag så måste ha trehundra speglar för att se den ;)
Är iallafall nöjd. Och mer än så!

Har kvälls praktik, så smuttar på kaffe och drar ner massa gifter i mina fina lungor. Har tänkt mycket på rökning, och funderar på om alla andra i min ålder gör det? Visst, vi är unga och vi har all tid i världen (nästan) på att sluta. Tror de flesta tänker att de tär på ekonomin, vilket det också gör, otroligt mycket. Men hallå, kroppen då? Rynkor, kol, lungcancer, gråhyad. Jag har böjat tänka mer på hälsan, men varför är det så jäkla svårt att kasta iväg de där jävla cigaretterna då?

En dag säger jag bara, och hoppas det blir snart. För de flesta är det nog den psykiska biten, röka när man är glad, när man firar, när man är arg, när man är ledsen, morgon ciggen, efter-matenciggen, kvälls-ciggen. För nikotinet i sig är bara ett litet monster som kommer vela knaga i skallen så du får huvudvärk. Och huvudvärk kan man gå igenom.

Allt handlar om inställning! Svag eller stark. Viljan också, såklart. Har du den inte där, så fan är det ingen idé. Kan inte alla bara sluta röka, åh vad det hade varit bra.

Varje år dör nästan fem miljoner människor i världen av tobaksrelaterade sjukdomar, mestadels efter rökning.

Om ett par decennier kan siffran vara den dubbla, enligt Världshälso- organisationen.
.


Nu ska jag plugga psykologi, pusspuss!