tisdag, februari 5

oj så länge sen!

Är inte ens van mitt tangentbord längre? ööh så det var ett tag sen. Dåliga uppdateringar och enbart från telefon. Jag har väl bara inte haft något att skriva om. Ingenting har förändrats märkvärt egentligen, jag är jag, som en jobbig kurva. Velar hit och dit, får inte riktigt kontroll över tankar som väller över mig. Mycket om jobb, känner mig tvingad ut på arbetsmarknaden, vill inte ha ett fast arbete ännu, trivs som det är just nu. Men samtidigt vill jag vara så fast man kan vara, ett ställe att finnas på och samma kollegor. Vet inte vad som passar mitt psyke bäst, för jag vill fly när jag tänker på att bli ''vuxen'' och fästa sig på en arbetsplats. Att man plötsligt inte kan röra sig fritt. Men jag vill ha en fast punkt ändå. Knepigt.

Har försökt börja röra på mig, mycket promenader och muskelbyggnad. Har inget speciellt mål, men vet att jag mår bäst när jag får prestera och se resultat. Har inte heller någon diet, utan hoppar över kolhydrater så mycket som det går, lever på broccoli som tillbehör eller keso. Men samtidigt vågar jag unna mig en fralla bit på helgerna, kanske en öl eller en pizza. Vill inte ha något krav som skriker i skallen, jag vill inte bli besviken. Därför kör jag bara på känsla.

På instagram har jag följt en massa olika ''fitness'' användare, jag får blandade känslor när jag tittar igenom. Att vara ''fit'' är stor skillnad till att vara ''smal'', vilket många av dessa användare inte förstår. En del bilder visar tjejer som ser sjukliga ut, och dom lägger ut bilder och påstår att dom är så himla fit. Att kräkas upp sin mat och sedan ta en promenad är inte att vara fit, och jag blir så arg, för det lägger fitness i en kategori som det inte ens hör hemma i, det ända det gör är att uppmuntra små tjejer att sikta mot fel mål. Att vara så att säga fit, enligt mig,betyder nödvändigt inte att man är smal. Nej, utan att man har sina ''kurvor'', äter hälsosamt och rör på sig dagligen. Man kan ha en fin mage och vara kurvig, det behöver inte synas revben, eller det SKA inte synas revben. Men det är enligt mig.

Samtidigt läggs det ut bilder på kroppar som är hur fina som helst, behöver inte bantas eller tränas, utan är i stort sätt perfekta, användarna påstår då att dom är ''så himla feta'', jag förstår inte om det är uppmärksamhet dom är ute efter eller om träningen gått över till något sjukligt. Jag stör mig på det, samtidigt som jag tycker synd om dom.

Sedan en annan sak, året 2012 var verkligen året för mulliga figurer, överallt ploppa det upp bilder på en mullig tjej bredvid en smal tjej, olika typer av bilder men med precis samma budskap: Mulliga kvinnor är vackrare än smala. Något som var underhållande när man läste igenom dessa kommentarer till dessa 43857 bilder var att inte en ända person tog ett vettigt parti för smala tjejer. Jag blev irriterad när så många nästan hånade smala och hyllade mulliga, ja visst jätte bra att man faktiskt kan ta fram ett argument om att mulliga tjejer kan vara sexiga och ha former, men varför hylla det?`Förstår inte folk att många som är undernärda inte valt det själv, att deras ämnesomsättning skiljer sig mot för det normala? Jag känner faktiskt några som verkligen vill gå upp i vikt, men dom kan inte, hur dom än försöker.

Varför nedvärdera något typ av kroppsform från första början. Varför ska det vara mer okej att vara mullig än smal? Varför ska det vara fel att vara överviktig eller undernärd? Så länge man mår bra själv, varför ens kolla åt andra hållet. Och för alla typer av problem finns det hjälp, alla problem går att lösa. Finns tillskott och hjälp för både helan och halvan. 

bla bla bla, hejdå.