torsdag, mars 29

Helt färdig!

Finner inga ord, rösten är svag och fötterna bortdomnade. Helt underbart, längtar redan tills att få se dom igen, för det SKA jag!

Date!

Middag på waldorf och sedan blir det björnstammen! :)

Betalning för apu

Nu känns de bara som att de exploderade på den frågan, för de har lagts ett förslag om det nu, och rätt ska vara rätt, när en elevn utför precis samma arbete som vilken anställd som helst förtjänar eleven iallafall 10kr för varje dag, bara NÅNTING. Kommunen/landstinget utnyttjar oss så helvetes mycket. Har aldrig velat skriva något på bloggen ifall någon handledare skulle trilla in på min blogg och tänka att jag är värsta bitterfittan. Men dom har ju inte ens med det här att göra har jag kommit på(haha..)

Ja jag har valt omv lärlings, häften av utbildningen är ute på praktik, jag har varit medveten om att man inte får betalt. Men kom igen?! Jag har även ett val hur jag ska vara på praktiken, om jag ska sitta still som en elev och göra som jag blir tillsagd, eller gå frigående och sköta mig själv. Men jag går som vilken undersköterska som helst(bortsätt att jag inte tar blodprov). Jag talar inte bara för mig, utan för alla som går någon form av lärlings utbildning.

Vad får vi för pengar? Matersättning. Den ligger på 28kr per måltid. Vad kostar en lunch idag då? Mellan 60-80kr. Vad får jag för 28kr? En liten fralla och en festis (de tillsammans blir väl 32) så inte ens det.

Klart man kan ta mat hemifrån, under en utbildning står skolan för maten.

Blir förjävla irriterad, börja aldrig eb lärlingsutbildning först kommunen/landstinget står för iallafall 10kr per dag.

Har ändå ett givande jobb, älskar alla nya möten med nya människor. Att finnas och hjälpa de som behöver. Nya utmaningar varje dag och fantastiska människor. Alla historier alla berättar, ja allt egentligen. Det är en betalning för sig.

Kaffe, min mumrik och svenska björnstammen!

Ja jag är taggad, fyfaaaan vad jag är taggad!! Hoppas bara resten av publiken är lika jävla taggade så vi får köra tillsammans, eftersom min man till sällskap kanske kan ett ord från en låt, om ens de. Nä fy på er mina vänner, hur kan ni dissa ett så bra band? Äh, smaken är som baken. Lär ju kasta upp en bild på pojkarna senare!

För idag är ingen vanlig dag

NEJ för jag ska se björnstammen live! Var tänkt att jag skulle ta en bild på mitt enorma leende, men ville inte få hela bussen att kolla, hehe. Nä, fort ska denna dag gå, trött trött trött.

Två månader till studenten och jag har hela matte A boken kvar att göra, plus projektarbete. Wish me luck.