lördag, april 6

Nyttiga kvällscitat

Ska upp fem imorgon, jobb jobb och jobb. Roligare helg kan man ha, men jag trivs, riktigt bra. Känns nyttigt och varierande att få vara på sjukhuset :) nu ska jag släcka ner och sova de få timmar som återstår tills klockan ringer.



Vart går man och ställer alla frågor till någon som vet alla svar?

Ja säg mig det. Jag kan grubbla och fundera så jag blir galen, ibland kan jag sakna att ha någon att bara slänga ur mig allt till. Allt som inte handlar om något, och allt som inte har någon mening, allt som bara far in i min skalle och fastnar. Jag vet inte om alla jag kunnat vända mig till har försvunnit eller om jag bara slutat prata. Det kanske handlar om att jag slutat skriva. Jag vet inte.

Men jag vet att det är något jag saknar, även fast det kanske bara handlar om mig, att jag bara slutat prata. Det känns som att det inte är värt det ändå, för vem orkar lyssna på mig? Så kan det kännas ibland, som om jag pratar för mycket, jag tänker för mycket, jag lägger märke till mycket, jag lägger små notisar i mitt huvud och sen allt grubblande.

Ja det är en känsla jag saknar, att känna mig tillfredställd i min tankeverksamhet. Jag kan starta på en novell, jag kan skriva ett kapitel, jag kan skriva två kapitel, men sedan tröttnar jag. Historian liksom dör ut, det tar bara stopp. Jag kan starta en konversation om hur underbara stjärnorna är och hur oändlig rymden är, vad finns egentligen där? Jag kan försöka få en annan människa att tänka ett steg längre om psykologi och etik, varför människor kan vara så grymma och vad får en annan människa att älska.

Det är egentligen bara småsaker allt handlar om, men jag älskar att tänka in i djupet, jag tror det är därför jag kan vara så känslig ibland. Men det är svårt att få någon att prata om allt sånt här, det är svårt att få en annan att ändra tankesätt eller försöka få någon intresserad.

Handlar det om att människor bara inte hittar ord att förklara sig på? Eller bryr sig igen bara?
Alla små saker, är väldigt stora för mig.
Och jag vet inte vad jag ska ta mig till med alla frågor som jag inte hittar svar på.